Griep- en pneumokokkenvaccinaties 2022 – Huisartsenpraktijk Endel en Bruinsma – Naarden
Header afbeelding
Comeniuslaan 14 1412GP Naarden Tel:035-6951807

Terug naar overzicht

Griep- en pneumokokkenvaccinaties 2022

De jaarlijkse griep- en pneumokokkenvaccinatie dit jaar staat gepland op dinsdag 8 november tussen 14.00 en 16.30 uur en op woensdag 9 november tussen 8.00 en 11.00 uur. Mensen met een indicatie voor één of beide vaccinaties ontvangen hiervoor begin oktober 2022 een mail of een brief met de uitnodiging. Is uw emailadres gewijzigd, dan kunt u dat het liefste voor de eerste week van oktober aan ons doorgeven zodat u de uitnodiging tijdig ontvangt.

Heeft u eind oktober nog geen brief of mail ontvangen en denkt u wel voor de vaccinatie in aanmerking te komen, dan kunt u (bij voorkeur via het online portaal) contact met ons opnemen.

Dit najaar mag iedereen vanaf 12 jaar een extra coronavaccinatie halen. Kwetsbare groepen en ouderen worden eerst uitgenodigd. Dit is dezelfde doelgroep als de doelgroep van de griepprik. Daardoor krijgen deze mensen kort op elkaar of tegelijkertijd de uitnodigingen voor de griepprik en de coronavaccinatie. De coronavaccinatie haalt u bij de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst). De griepprik haalt u bij de huisarts. Voor de duidelijkheid ontvangt u daarom verschillende uitnodigingen.

Het RIVM geeft aan dat het veilig is om de twee vaccinaties op dezelfde dag of kort na elkaar te krijgen.

Meer informatie over de vaccinaties vindt u op de website van het RIVM.

Publicatiedatum: 21-09-2022